WORKS / イソップ 東京ミッドタウン店

WORKS / Aesop Midtown

主要用途: 物販店舗

施工: アンドエス

クレジット: グラフィック:Aesop/照明:大光電機

所在?会場: 東京 東京ミッドタウン

延床面積: 24.07m2

設計期間: 2014.12-2015.03

施工期間: 2015.02-03

写真: 太田拓実

ウェブサイト: http://www.aesop.com/

オーストラリアのスキンケアブランド、イソップの東京ミッドタウン店の内装計画。幅3.8m、奥行き5.8m、天井高3.2mの小さな空間が計画地となった。

今回は、科学的探究というイソップの商品開発の姿勢をもとに、旧来の実験室にみられる理化学的美観をインスピレーションに設計を行った。店舗の中央のステンレスのカウンターにはPOSとデモントレーションシンクが設けられている。特注の3つの球体ガラス容器は、天井からつながるコンサルテーションのための給水管とつながっており、イソップの製品を紹介するための優雅かつ親密な接客の舞台であるシンクを目立たせるよう配慮した。
整然と製品が並べられた天井まで伸びるステンレスの棚は、高さ方向への広がりを際立たたせ、ランダムに配置されたダウンライトの明るさが科学的な空間を演出する。また、床面は砂利の洗い出しの特殊塗装床として、ステンレスの硬質な表情に対して、お互いを引き立て合う。

木など暖色の素材を基調としたミッドタウンの商空間に対するコントラストに配慮しながら、小さな空間でもイソップのブランドイメージが凝縮され、際立つデザインを目指した。

Principle use: SHOP

Production: &S

Credit: Graphics: Aesop / Lightings:DAIKO

Building site: Tokyo Midotown, Tokyo

Total floor area: 24.07m2

Design period: 2014.12-2015.03

Construction period: 2015.02-03

Photo: Takumi Ota

Website:http://www.aesop.com/

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in Tokyo Midtown. The site itself, posed some restrictions due to its size - a narrow 3.8m entrance width, 5.8m depth and 3.2m ceiling height.

This time the design was inspired by the linearity and meticulous ordering seen in traditional laboratories – a reference to the scientific rigour integral to Aesop’s philosophy and approach to product formulation. A stainless steel counter occupies the centre of the store. Three custom-blown spherical glass bulbs provide water during client consultations, drawing focus to the sink which is the stage of gracious, intimate approach to product demonstrations.
Product is displayed on stainless steel shelving that extends to the ceiling and accentuates the space’s ample height. The brightness of randomly layouted downlights creates a scienrific space. The textural difference between stainless steel and a specially finished mortar floor brings out the combination.

This material palette contrasts with mall’s interior which is very warm, with timber and bamboo accents. Even in this small space, we sought to create a store that actively seeks to stand out from its surroundings and seamlessly links in with Aesop's brand image.

最新最全最快更新的影视网-全网免费-小影视频在线观看