WORKS / イソップ サムチョン店

WORKS / Aesop Samcheong

主要用途: 物販店舗

施工: YOUNGWOO ID. co,.ltd

クレジット: グラフィック:Aesop/照明:Ellie

所在?会場: 韓国, ソウル

延床面積: 41.2m2

設計期間: 2016.03-2016.09

施工期間: 2016.09-2016.10

写真: Jan Dee Kim

ウェブサイト: http://www.aesop.com/

オーストラリアのスキンケアブランドであるイソップの、韓国ソウルにおける平屋の路面店の内外装計画。敷地はギャラリーやショップの立ち並ぶエリアで、景福宮の隣に位置する。四方から外観の見える既存建物は間口5m、奥行7.5mの内部空間に、木のトラス構造が露出した天井をもつ。

この建物には、度重なる改装を経て様々な素材が混在していた。この雑多な状態を調和させるために、外装はミッドナイトブルー、内装は部屋全体が明るくなるよう温かみのある白に塗装して統一した。什器はすべてステンレスあるいは外装と同じ色でシンプルにまとめることで、既存の空間に対比させている。
店内中央の大きなテーブル什器に、コンサルテーションのためのシンクとポスカウンターを一体化させた。その上部に広がる連結したパイプは、シンクのための給水管や照明として機能し、什器そのものを引き立たせ、大きな窓を通して店の前の通りからのアイキャッチとなる。

落ち着いたカラースキームによって、この店は街並みの一部になりながらも、賑やかな周辺環境の中で際立っている。小さな空間でもイソップのブランドイメージが凝縮された店舗デザインを目指した。

Principle use: SHOP

Production: YOUNGWOO ID. co,.ltd

Credit: Graphics: Aesop / Lightings: Ellie

Building site: Seoul, Korea

Total floor area: 41.2m2

Design period: 2016.03-2016.09

Construction period: 2016.09-2016.10

Photo: Jan Dee Kim

Website:http://www.aesop.com/

We performed the interior design for a one-story street-level store by Aesop, an Australian skin care brand, located next to Gyeongbokgung Palace, an area lined with galleries and shops in Seoul, Korea. The existing building, from which can be seen the exterior in every direction, is 5m wide by 7.5m deep, and features a ceiling representing a wooden trussed structure.

The building was repeatedly renovated and presented a variety of mismatched materials. We sought to mitigate this cacophony by applying a midnight blue color to the exterior and a warm white color to the interior, thus lending the whole space a sense of unity and brightness. Furthermore, we made all the fixtures of stainless steel or made them retract into the existing space by coordinating them in a simple manner using the same color as the exterior. We also combined sinks for consultations and a point-of-sale (POS) counter into one big table found at the center of the store. The sprawling network of pipes above the table provide the water supply and lighting for the sink area, and highlights the piece of furniture while beckoning clients inside the store through the store's big windows.

The subdued color scheme helps this store become a part of the cityscape, but also manages to make it stand out in its bustling surrounding environment. We sought to create a store design that condensed Aesop's brand image into a small space.

最新最全最快更新的影视网-全网免费-小影视频在线观看