WORKS / おはよう!ほっかいどう!Good Morning Table

WORKS / Good Morning Table

主要用途: 物販店舗

施工: イシマル

クレジット: ブランディング?グラフィック/THAT’S ALL RIGHT/照明計画:遠藤照明 /壁面イラスト:mimoe

所在?会場: 大阪 難波

敷地面積: 49m2

設計期間: 2018.04-2018.09

施工期間: 2018.09

写真: 長谷川健太

ウェブサイト: http://www.goodmorningtable.jp/

大阪高島屋の地下一階にオープンした、「おはよう!ほっかいどう!Good Morning Table」の内装計画。”元気な朝の北海道”をテーマに、北海道の新鮮な素材を最大限に生かした、豪快なスイーツを展開する店舗の全国一号店となる。
敷地はなんば駅コンコースに繋がる、不定形な区画。厨房、物販スペース、イートインスペースと、複数の機能が求められ、それらの機能を1枚の天板と、コルゲート鋼板の屋根により、一筆書きにつなげる計画とした。屋根のコルゲート鋼板やカウンターに使用した溶融亜鉛めっき鋼板など、通常外装材や土木材で使われる素材を仕上げとし、床には土色にモルタルを塗装することで、外にある小屋のようなおおらかな雰囲気を演出した。壁面には、素材の作り手や牧場の朝の風景を描いたオリジナルのイラストを直接ペインティングし、ブランドのコンセプトを知ってもらうきっかけをつくる。
牧場や農家の小屋、厨房と売り場が混在する市場など、作り手のまわりにある風景を想像しながら、作り手が近くに感じられるようなデザインを目指した。

Principle use: SHOP

Production: ISHIMARU

Credit: Branding ,Graphics: THAT’S ALL RIGHT / Lightings: ENDO lightings / Illustrations: mimoe

Building site: Namba, Osaka

Site area: 49m2

Design period: 2018.04-2018.09

Construction period: 2018.09

Photo: Kenta Hasegawa

Website:http://www.goodmorningtable.jp/

We performed the interior design for the newly opened "Good Morning Table" store located on the first basement level of the Takashimaya department store in Osaka. The store is the first to open nationwide under the theme "a crisp morning in Hokkaido" and proposes hearty sweets made using a maximum of fresh ingredients from Hokkaido.

The site is accessible from the Namba station concourse and is designed as an unpartitioned multi-functional space. Here, corrugated steel awnings offer a visual thread joining the deliverables, including the kitchen, sales and in-dining areas. We created a laid-back atmosphere like that of a shack in the middle of the pastures by applying mortar onto the floor to give it a soil tone and by using materials usually used for exterior or civil engineering applications, such as corrugated steel sheets for the awnings and galvanized steel sheets for the counters. Original illustrations depicting producers at work against a farm backdrop on a crisp morning are painted directly on the walls to communicate the brand's concept to customers.

By imagining the scenery associated with the producers, such as the pastures, the shack and marketplace combining a kitchen and sales counter, we sought to foster a sense of proximity with them.

最新最全最快更新的影视网-全网免费-小影视频在线观看