WORKS / Sony Building “Crystal Aqua Trees”2013

WORKS / Sony Building "Crystal Aqua Trees"2013

主要用途: 展示会場構成

施工: 乃村工藝社

クレジット: 企画?制作:Sony PCL Inc./映像?インタラクティブ演出?サウンド:WOW/テクニカルディレクション:LUFTZUG

所在?会場: 東京 銀座 ソニービル 屋外イベントスペース 「ソニースクエア」

延床面積: 約26m2

設計期間: 2013.09 - 11

施工期間: 2013.11.27 - 12.02

会期: 2013.12.02 - 2014.01.13

写真: 阿野太一

ウェブサイト: http://www.sonybuilding.jp/csr/ainoizumi13/crystal.html

銀座 ソニービルにて45年にわたり開催されている「愛の泉」チャリティのイルミネーション「Crystal Aqua Trees」を昨年に引き続き手掛けることとなった。
LED光源の光の柱を再利用することが条件として求められ、色を変えたり、明滅するという仕組みはそのままに、前年の囲い込むような配置から、スクエアの中心にヴォリュームをまとめる配置とした。発光面の向きをランダムにして立体感をもたせ、光のクリスタルのイメージで再構成を試みた。この立体的な光のオブジェは、見る場所を特定せず、周囲を歩きながら、様々な方向から見ることができる。ソニースクエア両端の6つの募金箱にコインを投入すると、それぞれの投入口に割り当てられた色やパターンに応じて演出をコントロールすることができる。
募金するたびに大きなクリスタルがダイレクトに反応することで、鑑賞するだけでなく、誰でも参加可能なインタラクティブな仕掛けとして銀座の街を彩る。

Principle use: EXHIBITION SITE

Production: NOMURA Co., Ltd.

Credit: Planning?Production: Sony PCL Inc. / Image?Interactive production?Sound: WOW / Technical Direction: LUFTZUG

Building site: Ginza Tokyo Sonybuilding Event Space "Sony Square"

Total floor area: 26m2

Design period: 2013.09 - 11

Construction period: 2013.11.27 - 12.02

Duration: 2013.12.02 - 2014.01.13

Photo: Daici Ano

Website:http://www.sonybuilding.jp/csr/ainoizumi13/crystal.html

For the second consecutive year, we designed the Crystal Aqua Trees illumination for the “Ai no Izumi” (Fountain of Love) charity drive which has been held for 45 years in Sony Square Ginza. We were tasked with reusing the structure of pillars of light illuminated by an LED light source that changes colors and pulsates, which we reorganized from last year's semi-circular configuration into a volume at the center of the square. We experimented with a three-dimensional structure evocative of a luminous crystal by randomizing the direction of light-emitting surfaces. The resulting three-dimensional luminous object can be admired from various directions while strolling around it, without imposing a specific vantage point. Furthermore, by inserting a coin into one of the six donation boxes placed on each side of the Sony Square it is possible to control the show of lights according to the color or pattern of light assigned to each slot. Since every donation elicits a direct response, everyone can not only contemplate the voluminous crystal, but also engage with it as an interactive display, thereby embellishing the streets of Ginza.

最新最全最快更新的影视网-全网免费-小影视频在线观看