WORKS / TRUNK(STORE)

WORKS / TRUNK(STORE)

主要用途: 物販店舗

施工: イシマル

クレジット: グラフィック:平林奈緒美/照明:DAIKO

所在?会場: 東京 渋谷

延床面積: 30m2

設計期間: 2016.11-2017.02

施工期間: 2017.03

写真: 阿野太一

ウェブサイト: https://trunk-hotel.com/

渋谷?神宮前にオープンした、新しい社会貢献のスタイル、「ソーシャライジング」がテーマのTRUNK(HOTEL)の1階ラウンジに併設する、新しいスタイルのコンビニ、TRUNK(STORE)の内外装計画。自然環境や社会環境に配慮したこだわりのセレクト商品が際立って見えるような空間が求められた。

30㎡ほどの広さで天井高のある空間に対して、既製のスチールシステム什器を使い、普段目にするコンビニの雰囲気を備えた空間を提案した。天井高を活かし高く立ち上げたシェルフは縦横に連結することで強度を持たせている。構造的な理由で連結したシェルフの下はくぐれるようになっており、大きな商品棚の中に入り込むような体験ができる。
また、シェルフの構造はそのまま、棚板の素材を変えてカウンターにしたり、古着のリサイクル素材によるゴミ箱など、カスタマイズしながらひとつのシステムで店舗をつくりあげた。軽量鉄骨下地あらわしの天井が店内に広がりを与え、コンビニと同じくライン型照明をその下地に直接取り付けた。

温かみのあるホテルラウンジとのコントラストを意識して、気軽に利用できる、明るくカジュアルな場所を目指した

Principle use: SHOP

Production: ISHIMARU

Credit: Graphics:Naomi Hirabayashi/Lighting: DAIKO

Building site: Shibuya, Tokyo

Total floor area: 30㎡

Design period: 2016.11-2017.02

Construction period: 2017.03

Photo: Daici Ano

Website:https://trunk-hotel.com/

We performed the interior and exterior design for a new type of convenience store that opened in Shibuya's Jingumae area. TRUNK (STORE) is located inside the 1F lounge of the TRUNK (HOTEL) and embodies a new approach to social issues under the theme "Socializing." Deliverables included a space showcasing a curated selection of socially and environmentally friendly products.

We proposed a space that recreates the atmosphere of a regular convenience store by using off-the-shelf systematized steel fixtures inside a 30m2 site featuring a high ceiling. The high shelves take advantage of the raised ceiling and are connected side by side for strength. Since the fixtures are structurally connected, customers can walk beneath them as if entering a large commodity shelf.
In addition, we systematized the store by creating custom furniture, such as a trash box made from old recycled clothes and a counter made by changing the material of the shelf board while retaining its structure as is. The ceiling reveals a bare light steel frame underneath which is directly installed a linear lighting system like those seen in convenience stores, giving the whole space a sense of loftiness.

We sought to create a bright and casual space with ease of use in mind while acknowledging the contrast between the store and the warm atmosphere of the hotel lounge.

最新最全最快更新的影视网-全网免费-小影视频在线观看